10-19-2010, 06:39 PM
(10-19-2010, 04:31 PM)Gorphal napisał(a): Generalnie jest to efekt zajęcia trzeciego miejsca na przeglądzie - cztery kapele nagrywały. Jak się już kiedyś w mordce żaliłem, mieliśmy śmiesznie mało czasu, bo to co tu jest (plus drugi kawałek, którego nie mam na necie) zajęło nam w studio ok. 7h (nagranie basu i garów, ustawienie brzmienia gitar, nagranie gitar, nagranie wokali i miks, który był cały przy nas robiony). Efekt taki, że brzmi średnio, jest nierówno bo nie było czasu na poprawki i tyla.
Heh... nasza nagrywka to też efekt nagrody przeglądowej. Mieliśmy 10 godzin na 1 numer. Niby nie tak mało, samo nagrywanie poszło nam szybko dosyć, ale jednak była trochę spinka czasowa, szczególnie przy miksach i masterze. Jak nagrywaliśmy u Chrósta poprzedni numer, za co sami płaciliśmy to trochę inaczej praca wyglądała. No ale jak to się mówi... darowanemu koniowi coś tam ;p
No i jeszcze nie wiem dlaczego organizator zażyczył sobie, aby nagranie było gotowe do końca października. Mieliśmy rozbabranych parę nowych numerów, ale wszystko było mniej lub bardziej nieskończone. I te "Latawce" nasze wydawały się być najbardziej wykończone z tego co mieliśmy, ale jak się okazało kuleje przez to wokal. Tekst jest marny i bez sensu a zwrotka zaśpiewana jak psalm ;p No ale taki lajf.
Jak podpiszemy już super kontrakt to założę specjalny temat, dostanę bana, ale przynajmniej mam nadzieję że wtedy, zabrzmi wszystko tak jak trzeba
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410