01-19-2016, 03:42 AM
(01-19-2016, 12:10 AM)przemak napisał(a): Że mi się położenie przetworników nie podoba, to pisałem
Krawędź blachy jest wyprofilowana do krawędzi korpusu, stąd taki kształt, więc jak jest inaczej korpus, to powinna być inaczej blacha. Jasne, że się czepiam, ale mi się nie podoba.
Oczywiscie , ze moze ci sie nie podobac. Rzecz odbiega znacznie od standartu wiec niektorych razi. Zmiana balansu do gry na siedzaco zmienila przebieg krawedzi. Nie bede robil do tego specjalnej plytki bo to jest po prostu za drogie.
Z drugiej strony patrząc , mi przeszkadza frezowanie na picka gryfowego ,ktore robi Fender. Zdejmujesz pickguarda i kupa kompletna bo nie dosc , ze przystawka siedzi w ohydnym basenie to jeszcze kanal na kabelki jest odkryty . Kilka krokow produkcyjnych zaoszczędzonych ale klient juz Pastoriusem nie poleci.
O oklejaniu przez fendka gryfow fototapeta , żeby zasymulowac piekne drewno juz nie wspomne. Spasowanie krawedzi control plate i pickguardu to osobna historia. Jak czlowiek sie jeszcze przyjrzy slojom albo klejeniom to w ogole tragedia.... Ja chetnie bym porownal moje basy brzmieniowo z tymi wszystkimi firmowymi wioslami. Ktoregos dnia zawitam na basturbacje lub graj mi dol i zobaczymy jak to dziala w akcji....