03-05-2016, 12:44 PM
(03-05-2016, 11:29 AM)langusta napisał(a):Czyli sobie dupy nie zawracać marshallem tylko dokupić drugiego Goliatha III wrzucić do salki prób i w razie potrzeby wyciągam go z próbowni i mam 8x10 ;-)(03-05-2016, 11:01 AM)mazdah napisał(a):(03-05-2016, 10:15 AM)langusta napisał(a): Na schodach gorzej chyba, że masz duże kółka na dole i pałąk na górze jak ja w warwicku. Faktem jest, że 8x10 robi robotę ale mimo wszystko jakość głośników robi gigantyczną różnicę. Lodówki bardzo często zwyczajnie dudnią. Najlepsze na jakich grałem to techamp, mesa i warwick 811 ND NEO Pro. Żałuję, że nie maiłem okazji popróbować aguilara bo mam db410 i czuję, że 810 by zamiotło tym wszystkim
Nie wyobrażam sobie nie mieć dużych kół i pałąka, tak czy inaczej solo na schodach jest masakra bo i tak trzeba wciągać koło za kołem. Ideałem byłoby gdyby koła nie wystawały poza "szyny" na tylnej ścianie paczki - tak żeby można było ją położyć na plecach i wciągnąć.
W kwestii lodówek niestety jestem twardogłowy - Ampeg robił i robi najlepsze i nic, absolutnie nic, się do tego brzmienia do tej pory nie zbliżyło. Nie mówiąc o przebiciuChociaż sam gram teraz na Ashdownie ABM i jak na razie planów na zmiany dalsze zmiany nie przewiduję
W kwestii brzmienia mamy w takim razie ciut odmienne poglądy. W ubiegłym roku jak graliśmy w Londynie dostałem SVT II i lodzię ampega i ... no grało, było głośno, z ampegowych rzeczy zdecydowanie najlepsze połączenie ale ciągle miałem jakiś taki niedosyt. Kompletnie nie jestem ampegowy, miałem i miewałem różniaste paczki i wzmaki i zawsze jak trafiało na rodzinę ampega albo coś co go udawało np. Landmark, to pojawiał mi się ciągle ten niedosyt. Coś co robi mi naprawdę robotę z MM to head mesy i paki aguilara (i GS i DB). Czasem zabieram 412 mesy lub Warwicka 811 ale jego to głównie dla przewietrzenia bo choć to bardzo dobra paka to jednak mam lepsze.
Słyszałem natomiast kilkukrotnie w akcji cytowaną lodówkę marshalla... no doopy nie urywa
mayo Patriot+(laboga,korg dtr-2000,dbx 160A)+SWR Mo'BASS+GOLIATH III