(04-09-2016, 07:52 PM)Ajgor napisał(a): Od 11-go kwietnia rusza kolejna Muzyczna Bitwa Radia Wrocław. TAMP czyli moja kapela startuje i na razie dostała się do etapu antenowegoJako pierwsze poleci nagranie Hallelujah (i juz proszę o głosy, chociaż jeszcze nie wiem, kiedy to będzie dokładnie
)
Jeśli przejdziemy dalej, to jako drugie poleci Ty i ja.
Obu można posłuchać tutaj:
https://soundcloud.com/bandtamp/
Zapraszam do komentowania (najlepiej pozytywnego)
Men,
takie pulsy pt. ace/dece dżem deep parpyl są _BARDZO_ wymagające dla sekcji rytmicznej - to tylko pozornie jest proste granie. U was jeszcze wiele rzeczy się nie zgadza. Więcej roboty trzeba włożyć w precyzję i powtarzalność. Najprostszy bit na początku 1 leży przez niekonsekwentny hihat. Do tego te wypadki przy przejściach brzmią jak źle działające triggery, choć nie mówię, że tak jest - ale tak brzmi.
Muzycznie kompletnie mi się to nie podoba - niestety takich zespołów w swoim życiu słyszałem już naprawdę kilkadziesiąt. Z dokładnie tą samą pulsacją, tekstami o dupach i whiskey/piwie/wódce/motocyklach, manierą wokalną z lekką chrypką. Bluesrock piosenkowy którego jest u nas w kraju _bardzo_ dużo na każdym przeglądzie od ponad 30 lat. Niczym się te dwa numery nie wyróżniają - nie są chujowe, ale nie są tez dobre i raczej niewiele osób przesłucha je więcej niż raz mając baaaardzo dużą bibliotekę wykonawców grających to samo. Taką stylizację bardzo sprawnie zrobiło np. na zachodzie rival sons czy ta taka kopia ac/dc (airborne?), u nas Ścigani - tylko oni w tym są dużo bardziej unikalni i rozpoznawalni.
Wokalista ma ok barwę, dobrą dykcję i nawet nie jest bardzo z przodu - zróbcie po prostu 30 numerów więcej

ps. werbel ZAWSZE stroimy do tonacji