07-05-2016, 12:59 PM
(07-05-2016, 12:31 PM)Burning napisał(a): A to zależy czego szukasz?
Bardzo fajnie prezentuje się (polecany m.in. przez Alfika) Meteoro MPX-500, ale niestety polski dystrybutor daje dupy.
Jak chcesz bardziej drive niż preamp to MXR M-80 DI+, ale preamp jest nieco plastikowy, a dist nieco siarczysty.
Jeśli z wiosła nie masz za dużo dołu to obadaj Aguilar ToneHammer (nie testowałem, ale z próbek nawet jesionowy JazzBass zieje na nim dołem, więc nie sprawdzi się przy ciemnym wieśle).
No i niedługo powinien pojawić się w sprzedaży Looptrotter FatBear. Dopiero co go dostałem, więc muszę kupić zasilacz (wersja testowa nie przewiduje zasilania baterią), ale znając ich obwód saturacji może być strzałem w dziesiątkę. Tyle, że on nie ma eq.
Dołu mam nadto w Sadowskim i SRayu,
M80 miałem - dokładnie tak jak Burn piszesz - to jest IMO dobre ustrojstwo jak się ma słabsze lub średnie wiosło,
fajnie można wtedy podrasować, ale przy lepszych wiosłach szkoda psuć brzmienia z dechy,
Meteoro MPX-500 - obczaję, bo nie słyszałem, a wygląda ciekawie,
no i jeśli brzmieniem faktycznie przeszło pozytywnie testy Alfika to biorę w ciemno
Darkglassy strasznie drogie w stosunku do ilosci gałek i możliwości , ślinię się na wersję 7k ultra ale musiałoby mnie pochujeć ,żeby niecałe 2k wywalić
Sadowsky MV5 /Sandberg California J6 HCAM /Stradi upright/ GMR5 F-less//Ampeg SVT-2 Pro + PTC Lil'B410 /SWR Goliath4/ TC RH750+3xRS112//
AnEmJa
Maja Lumasepio
AnEmJa
Maja Lumasepio