11-02-2010, 11:47 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2010, 12:16 PM przez Bassman:).)
Mam pytanie, posiadam wzmacniacz Orange Terror Bass i mam tam 2 lampy na preampie 12AX7, na razie tego nie rozkręcałem ale widzę przez obudowę że tylko jedna lampa się żarzy (obydwie są w jeszcze w takich metalowych tubkach i tylko od góry je co nieco widać, i delikatnie świeci tylko jedna), czy to jest normalne zachowanie, ponieważ wzmacniacz działa, gra i to nawet całkiem nieźle, pytam, ponieważ przebył do mnie trochę kilometrów z niemiec, a wcześniej ktoś inny go jeszcze miał na testy i zastanawiam się czy jak wymienię lampy to będzie grał lepiej, ponieważ wzmacniacz ma jakieś 2 miechy,
i tu pojawia się drugie pytanie: jakie lampy polecacie ?
- nie zależy mi na przesterze, chciałbym uzyskać naturalne ciepłe brzmienie, ale żeby miało trochę pazura w górce i żeby nie było muła, także jeśli możecie to podpowiedzcie jaki symbol i jakiej firmy szukać (chodzi o lampy typu 12ax7) , ponieważ jak sam przeglądałem jakiś polski sklep z takimi lampami to stwierdziłem że tych rodzajów jest chyba 500
I jeszcze jedno pytanko, orientujecie się czy jest jakiś sprzęt z lampami w Poznaniu ?
Pozdrawiam,
i tu pojawia się drugie pytanie: jakie lampy polecacie ?
- nie zależy mi na przesterze, chciałbym uzyskać naturalne ciepłe brzmienie, ale żeby miało trochę pazura w górce i żeby nie było muła, także jeśli możecie to podpowiedzcie jaki symbol i jakiej firmy szukać (chodzi o lampy typu 12ax7) , ponieważ jak sam przeglądałem jakiś polski sklep z takimi lampami to stwierdziłem że tych rodzajów jest chyba 500
I jeszcze jedno pytanko, orientujecie się czy jest jakiś sprzęt z lampami w Poznaniu ?
Pozdrawiam,