03-01-2017, 11:30 AM
Może sprawa nie jest bezpośrednio związana, ze sprzętem muzycznym ale może innym też przydadzą się jakieś cenne wskazówki.
Otóż mam problem z prądem w sklepie. Ogólnie cała instalacja jest jakaś dziwna ale najgorsze są zakłócenia. Czasami podłącze jakiś sprzęt i nie da się go przetestować tak szumi, a pracując np na baterii jest już ok. Też czasami jest tak, że nie ma żadnych zakłóceń.
Dzisiaj zauważyłem, że jak mam włączony jakiś wzmacniacz i do innego gniazdka podłączę np zasilacz 9V i dotknę jego końcówki to słychać to w głośniku wzmacniacz
. Może macie jakieś rady? Czy stabilizator napięcia pomoże na coś takiego? Widziałem też listwy zasilające z jakimiś filtrami, może coś takiego?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Otóż mam problem z prądem w sklepie. Ogólnie cała instalacja jest jakaś dziwna ale najgorsze są zakłócenia. Czasami podłącze jakiś sprzęt i nie da się go przetestować tak szumi, a pracując np na baterii jest już ok. Też czasami jest tak, że nie ma żadnych zakłóceń.
Dzisiaj zauważyłem, że jak mam włączony jakiś wzmacniacz i do innego gniazdka podłączę np zasilacz 9V i dotknę jego końcówki to słychać to w głośniku wzmacniacz

Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Mayones Jabba V Classic, Flame CS4, Harley Benton JB75, Langowski Fretless -> TC Electornic BG250 115
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele
www.dbcenter.pl -nowy odświeżony dbcenter.pl już otwarty. Chcesz rabat? To pisz, na pewno dostaniesz !!
www.boogieband.com.pl - zespół na Twoje wesele