03-22-2017, 06:34 PM
(03-21-2017, 09:47 PM)ANTonio napisał(a):(03-21-2017, 08:55 AM)przemvelbenny napisał(a): Cześć wszystkim! Od jakiegoś czasu bacznie obserwuję niektóre wątki na forum, aż w końcu nadszedł czas na wyjście z mroku
Aktualnie posiadam założone struny Dunlop Stainless Steel 45-125 (5 strun), które kosztowały mnie w okolicach 100 zł. Set strun założony jest już nieco ponad 3 miesiące. Gram jedynie w domu. Niestety, im cieńsze struny, tym bardziej wyciera się owijka na wysokości progów i struny zaczynają już powoli umierać.
Gram głównie kostką, preferuję ciężką muzykę (znaczy się metal - głównie death, black, jeżeli taka informacja ma jakoś pomóc). Generalnie wiem, czego potrzebuję - preferuję stalowe struny w okrągłej owijce na sześciokątnym rdzeniu.
Doradźcie, proszę, jakieś struny, które będą stosunkowo tanie i wytrzymają jak najdłużej. Zamierzam przetestować czerwone Warwicki: WARWICK (45-135) RED LABEL - STAINLESS STEEL. Może znacie coś lepszego w tym zakresie cenowym (w okolicach 50 zł)?
http://allegro.pl/struny-do-gitary-basow...72967.html
Tylko, ze są niklowane, ale mam chyba 10ty komplet z tej firmy i zawsze jestem zadowolony. Jak padną to do kosza, nie trzeba ich reanimować denaturatem
Ile Ci te sznurki wytrzymują? Bo zastanawiam się, czy nie wrócić do EB (które też jednak tanie nie są), czy jednak brać coś w mniejszym budżecie (zwłaszcza w sytuacji jak teraz, że struny padają po tygodniu)