12-24-2017, 02:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-24-2017, 02:27 PM przez Mateusz.)
(12-23-2017, 09:56 PM)Paul napisał(a): Czym sie rozni?
Ksztalt glowki, pret regulacykny, klucze, mostek, pickup, drewno z wygladu tez inne, lakier - nie wiem.
Ja mam najwyzszy model '62 z mostkiem spiral i reversami, wspanialym gryfem z podstrunnica z superciemnego palisandru, z pickupem USA, cudownie brzmiacy, najlepszy na swiecie
Taki standard, z regulacja preta przy glowce, otoczonego czarnym plastikiem (jak w MEXie) tlumiacym szlachetne drgania gryfu, nie ma startu, heheeee....
Ale ja sie nie znam, wiec....![]()
I jak ktos lubi standardy - to niech kupuje! I placi nawet 3500zl!
BTW: Czym rozni sie standard Japan od standarda Mexa za 1500zl? Ktos wie?
Wesolych Swiat dla wszystkich!!!
Tak mnie wkurzasz, że sie pokusiłem i nałożyłem główke standarda na 62, w sumie sam jetem zły, że marnuje czas na odpisywanie na tego posta.
![[Obrazek: YZzmZPs.jpg]](https://i.imgur.com/YZzmZPs.jpg)
Regulacja pręta otoczona plastkiem po to żeby z kluczem nie rychać po drewnie tylko plastiku. Plastik to rurka o długości 2cm, do końca gwinta, wiem bo wyciąłem taki pręt.
A czym się różni Japan od mexa? Może tym, że wszystko pochodzi z Japonii i jest wyprodukowane w Japonii - drewno, lakier, klucze, śrubki + cała robota.
A tanie meksy mają chińskie klucze i pikapy - mówię o tych tańszych no i są składane w meksyku.
Mam nadzieje, że ma to dla Ciebie sens i zastanowisz się zanim zaczniesz pisać "fakty". Pozdrawiam
Życzę Ci Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku - szczerze i pozytywnie.
BTW w Japońcu jak wyślizgasz nakrętkę to można ją wyciągnąć, a w mexsie trzeba ten plastik rozwiercać.
A japońska lipa brzmi imo 10x fajniej niż ta olcha w mexach.
Przypominam, że na allegro można kupić nową gitarę olcha / klon / palisander za 300zl. To, że jest to olcha niczego nie gwarantuje.
Chodzi o jakość drewna.
W tartakach tarcice dzieli sie na bodajże 4 czy 5 klas. i cena między najtańszą, a najdroższą paletą tarcicy np jesionu może być 3-4 krotna.