12-01-2010, 12:38 PM
(12-01-2010, 12:12 PM)Markus napisał(a): Wzmacniacz nie będzie zużywał dużo prądu ale jednak lampy i wentylator będą się zużywały. A czemu nie możesz go wyłączać?czyli nie do konca jest to dobre rozwiązanie...
Marek
wzmacniacz mogę włączyć tylko przy wyłączonym komputerze, telewizorze pralce itd, inaczej bezpieczniki odcinają prąd- gosc w jakims serwisie tlumaczyl mi, ze w chwili startu head bierze więcej prądu. Telewizor jest często włączony, ojciec pracuje przy kompie prawie cały czas jest w domu, nie będę go prosil o wyłączenie komputera jak tylko sobie chce zagrac.
Wczesniej grałem w oddzielnym budynku obok domu, w którym nie było problemów, ale zaczęły się mrozy, więc przeniosłem wszystko do domu
Poza tym coraz bardziej przeszkadza mi problem, że wzmacniacz gra za cicho, w chwili obecnej jest rozkręcony na 75% i jest niespecjalnie głośno. Nie wiem czy się przebije przez perkusję. Pewnie zakupie 2 nowe lampy, ktoś tu polecał sovtek 12ax7 R lub jj-gdzie taką znajdę? zdaje się że tutaj http://sklep.lampyelektronowe.pl/?wyniki...=&sPriceTo= nie ma. Nie odpowiadajcie "znajdź se sam"-wczesniej próbowałem, to zostałem osądzony o usiłowanie zabójstwa heada

fender -> fender -> fender