12-29-2010, 12:31 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-29-2010, 12:36 AM przez Maciejeq.)
(12-27-2010, 06:32 PM)Viking napisał(a):Tyle że w przypadku Peppers'ów podobieństwa są aż nader dobrze słyszalne, traf chciał dobrze czy źle- ich styl jest rozpoznawalny jak mało który (np. dla mnie). Wiem że niekiedy podobieństwa wychodzą jakoś z siebie, może przez przypadek, może i nie- ale nie żeby słuchając jednego ich kawałka znaleźć tam aż 2-3 Peppers'ów (chodzi mi o "strukturę" kawałka). To już według mnie przegięcie, po to się gra żeby samemu tworzyć jakieś charakterystyczne smaczki w utworach... Słuchając tego band'u czuję wkurwa, bo powiedziałbym że ewidentnie uchodzi im kopiowanie czyjegoś stylu. (moje własne zdanie na ten temat(12-27-2010, 04:36 PM)wtf napisał(a): Szkoda tylko, że kopiują Chili Peppers do kwadratu w niektórych numerach.
no i co z tego
każdy kto ma jakichś tam idoli, tworząc, wnosi coś co było/jest ich inspiracją (artystów, kapele, numery)
widać, że chcą tworzyć coś w podobnym stylu, więc jest to jakby nie patrzeć - podobne
http://www.youtube.com/watch?v=h6OmrqbYy...re=related
Tu biorę kolejny, losowy ich kawałek i mam w głowie "Eee... ja to już gdzieś słyszałem... chyba w RHCP"
Ale co do strony technicznej i brzmieniowej nie można się czepiać, kawałek brzmi na prawdę fajnie (pod względem jakościowym, warsztatowym itd.). No i perkusista ma fajny wokal, ciekawe linie tworzy.