12-30-2010, 09:41 AM
(12-30-2010, 09:23 AM)motyx napisał(a):(12-30-2010, 04:22 AM)Gorphal napisał(a):(12-29-2010, 08:05 PM)motyx napisał(a): Ricoh 1394 OHCI Compliant Host Controller - coś takiego mi mój menago urządzeń wyświetlił.W żaden sposób nie chcę wyrokować, bo nie testowałem różnych kontrolerów, ba, nawet nie używałem interface'u na firewire nigdy, ale w momencie kiedy byłem na etapie kupna (zdecydowałem się na E-Mu Tracker Pre na usb) przeglądałem trochę recenzji i forów. Z tego co pamiętam, to może być trochę loterii jeśli nie masz TI. Zadziała i będzie śmigać, albo może nie zadziałać i będzie dupa. Ale to też nie jest koniec świata, bo zawsze można kupić kartę (express card, czy co tam masz) z firewire na właściwym chipsecie.
Masz rację, poczytałem trochę w necie i nie jest za wesoło. Znalazłem taką kartę http://www.1klik.pl/sklep/Karta_4World_F...8f0bb6ea85 i kosztuje ona ponad 100zł do tego samo wejście FW wygląda inaczej niż w moim lapku mimo, że na obu jest napisane 1394. O co chodzi ?
To jest wejście 6-pin, a w laptopie masz pewnie 4-pin. Różnią się od siebie, poza wtykiem i gniazdem, tym, że 6-pin może podawać zasilanie do urządzeń, a 4-pin tylko sygnał. Ale poza tym, nie ma żadnej różnicy, wystarczy mieć kabel z odpowiednimi wtykami i wszystko będzie w każdą stronę działać.
Fender Jazz Bass MIA, HB JB40FL -> Korg Pitchblack -> Boss OC-2 -> MXR Octave Bass Deluxe -> EHX Deluxe Bass Big Muff Π -> Marshall VBA 400 -> Marshall VBC 412
Alfik napisał(a):a może do rocka jak sama nazwa wskazuje zastosować jednak jazz basa