01-18-2011, 06:58 AM
Burning napisał(a): Może napiszesz więcej na temat podłączania przystawek?Ja tylko sporadycznie zajmuję się przystawkami więc lepiej jak spytasz o to Solartrona.
Ale myślę, że ogólna wskazówka używanie głowy i internetu. Znani producenci przystawek podają bardzo dokładne instrukcje montażu przystawek. Zobacz n.p. to: http://www.emginc.com/content/wiringdiag...-0107A.pdf - 4 strony z bardzo dokładnymi rysunkami i objaśnieniami. Jeśli ktoś tego nie zrozumie, to powinien robić coś innego (bo szkoda jego czasu).
Burning napisał(a): np. Jak połączyć je, żeby były w zgodnej fazie - tu może leżeć problemPatrz poprzednia odpowiedź. Producenci podają przeważnie kolory przewodów. A powód jest prosty; lutnicy montujący przystawki nie są naukowcami, którzy będą szukać w jakiej fazie je połączyć. Co najwyżej sprawdzają, czy w jednym położeniu przystawka brzmi gorzej. Ale jakbym miał znaleźć fazę przystawki, to pewno bym coś wymyślił.
Burning napisał(a): druga sprawa - co robić, żeby przy montażu nie uszkodzić przetworników?To jest tak ogólne pytanie jak to: : "co robić aby jadąc samochodem nie spowodować wypadku?". I odpowiedź jest prosta; należy być ostrożnym, uczyć się, mieć doświadczenie. Wiem, jest jeszcze jedna odpowiedź: nie jeździć samochodem
Marek