(01-24-2011, 02:08 PM)OMSON napisał(a): Rozumiem, ja mam 182cm i NIGDY nie zrozumiem dlaczego niski koleś (z całym szacunkiem!) interesuję się basem a) z dużym body, b) z menzurą czasem ponad 34"... O ile względy estetyczne olewam to jednak ergonomia (jak dla mnie) jest determinująca.
Ja nie ogrywałem wysokich modeli - nie wiem do czego podłączałeś (ja jakiś porządny Genz-Benz i pełny rig) ale dla mnie brzmiał bardzo dobrze a na pewno nie plastikowo i telefonicznie!
W sklepie często pomija się do czego sprzedawca podłącza i wyrabia opinię... Ja staram się 'wymuszać' podłączenie do tego co akurat najlepsze na stanie.
Co do endrosmentu - to inna bajka i niestety jest czasem tak jak opisałeś... Ashdown na "etykiecie" Ampeg w studio
No niestety... się to zwie qurdupel

Pretensje i zażalenia do moich rodziców
Dwa które macałem ogrywane na TE sprzęcie z paczkami 1048.
Mój BtB na: GK 1001rb/A svt3PRO + noisybox 212/svt410HLF/eden410XST
Wszystko to moje subiektywne! zdanie i również nie musisz się z tym zgadzać (dla równowagi powiem, że jestem fanem Ibków SR).
Dlaczego z menzurą większą niż 34"? bo lubię jak H brzmi...proste
Dlaczego z dużym body? qrfa, no jazz bass'a ciężko zmniejszyć a żaden producent się nie kwapi...
Ba... na dodatek jestem mańkutem,który gra w normalnym układzie
Poza tym nadrabiam sobie kompleksy i lubię duuuże: auta, gitary

Edytatytaty:
Lubię W i ch*j... nawet jak mi wmawiają, że gryf u nich jak ciosany kołek a brzmią jakbym przesterował brzydki środek.
...mO_Om...
Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."