01-29-2011, 01:40 PM
Mówiąc "jack stereo" miałem na myśli właśnie "TRS". To, że kabel symetryczny XLR->TRS istnieje wiem. Dlatego mówię, że dziwi mnie to, że przeglądając chociażby http://www.pro-systems.pl/cat,79_Przewod...7078d30e54 czytam "kabel symetryczny ... jack MONO (czyli inaczej TS)". Dlatego moje pytanie było raczej o to, czy istnieje kabel symetryczny z końcówką jack mono (TS).
W takim razie jeszcze takie pytania:
1. Przyjmijmy, że na wzmaku mam wyjście symetryczne oraz interfejs obsługuje wejście symetryczne. Jaka będzie w takiej sytuacji różnica czy się podepnę kablem symetrycznym XLR->TRS czy kablem XLR->TS (niesymetrycznym)?
2. Co będzie gdy zmienimy założenie - interfejs nie obsługuje wejścia symetrycznego. Co się zmieni gdy użyje kabla symetrycznego XLR->TRS czy kabla XLR->TS (niesymetrycznego)?
Pozdrawiam
W takim razie jeszcze takie pytania:
1. Przyjmijmy, że na wzmaku mam wyjście symetryczne oraz interfejs obsługuje wejście symetryczne. Jaka będzie w takiej sytuacji różnica czy się podepnę kablem symetrycznym XLR->TRS czy kablem XLR->TS (niesymetrycznym)?
2. Co będzie gdy zmienimy założenie - interfejs nie obsługuje wejścia symetrycznego. Co się zmieni gdy użyje kabla symetrycznego XLR->TRS czy kabla XLR->TS (niesymetrycznego)?
Pozdrawiam