02-03-2011, 08:29 AM
(01-28-2011, 01:33 PM)Burning napisał(a): ale mięciutko brzmi, a nie 'killer'
O, nieprawda. Przy odpowiednim setupie (nisko ma być) i świeżych strunach jest bardzo agresywny.
(02-02-2011, 11:34 AM)OMSON napisał(a):(02-02-2011, 09:00 AM)snowblind napisał(a): dzięki wielkie za miłe słowa!
niestety strun nie do końca godziwych używam. powinny być tak 50-150 pewnie, a mam 50-135. no ale jak okres bidy minie to zakupię struny dla mężczyzn
Wykonaj telefon do pracowni Polińskiego - zrobi Ci jakie chcesz... Mnie zrobił mieszankę stalowo-niklową - grubość sam podałem, do jazza wykonał tak, że po 3 nawinięcia wyszło na klucz i ani milimetra więcej/mniej - nic nie trza ciąć.
A brzmienie... jest zadzior ze stali (ale nie taki skonturowany - bardziej wyrównany jak w typowych niklach)Powiem tak, determinującym warunkiem było, żeby dynamika była jadnakowa we wszystkich sznurkach - z naciskiem na strunę B (bo więcej nie zamówię)
No i od tamtej pory zamawiam na tel
A cena jak za lepsze gitarowe normalnie
BTW - ja stroje się do niskiego A (wystarczają mi 135-tki). Kolega grindcorowiec bierze u niego 145-tki
Poliński? Miałem jego struny. Neverkurwamore. No chyba, że customowo robi zupełnie innej jakości, niż ten badziew, który trafia do sklepów...