(02-04-2011, 08:26 PM)jb90 napisał(a): Mam już swój stack Ampega od jakiegoś czasu i nadal nie mogę rozkminić kilku rzeczy a mianowicie:1. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
1. Jak ustawić gwizdek w paczce ? Na "płasko" - 0 ? wyłączyć ? ustawić na konkretną liczbę decybeli +/- ?
2. Jak posługiwać się equalizerem graficznym ? Które częstotliwości podbijać, które wycinać i dlaczego akurat te a nie inne itp.
3. Dlaczego czasem mam wrażenie, że jakoś słabo "wieje" basem z paki (znaczy za mało tego basu jest jakoś) ?
4. Gain i Master - jak je ustawiać ? Więcej Gainu mniej Master czy vice versa ?
5. Używać -15db ? (Jak dla mnie z włączonym gra lepiej ale znowu z 2giej strony ciszej :/)
6. Jak ustawiać brzmienie ? Najpierw gałami, później na eq graficznym a na końcu w basie ? A może jakoś inaczej ?
Powyższe "problemy"uniemożliwiają mi uzyskanie brzmienia jakiego potrzebuję i zastanawiam się czy to wina mojej nieumiejętności kręcenia gałami czy sprzętu :/
2. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
4. Powinno byc tak zeby lampka gain swiecila sie prz graniu. U mnie sie to nie sprawdza-musi byc troche ciszej, inaczej head nieprzyjemnie przesterowuje. Są tacy ktorzy ustawiają master na 100% i regulują głośność gainem. U mnie to rowniez nie dziala, bo sansamp generuje za dużo szumów
5. Jesli masz za mocny sygnal z gitary to tak. Nie wydaje mi się by ten przycisk cos zmienial procz zmiany glosnosci
6. Jak lubisz. Nie ma najlepszego/najgorszego rozwiazania. Zalezy od strun, gitary, palcow i 1000 innych czynnikow
Ja sam caly czas kręce jak gram, ciezko mi znaleźć cos do konca "swojego". Dzis np stwierdzilem ze stack lepiej mi brzmi z podbitą najwyzszą częstotliwością na eq graficznym
fender -> fender -> fender