Wypowiem sie, jako ze kupilem tego OLPa od Peca. Brzmieniowo to swietny instrument - ot lekko odchamiony MM Stingray, z mniej klekoczaca i bardziej naturalna gora. Zapewne dlatego, ze jest pasywny.
) i nic wiecej, a w niedalekiej przyszlosci planuje montaz przelacznika 3xon do rozlaczania cewek.
srolin, jesli masz jakies pytania, to wal smialo - postaram sie pomoc. Mam ten bas od wrzesnia 2010, ale od tego czasu zagralem na nim multum koncertow, wiec z czystym sumieniem moge powiedziec, ze znam ten instrument.
(02-22-2011, 07:53 PM)srolin napisał(a): czytałem gdzieś ze wylutowanie potencjometru tone spowoduje rozjasnienie brzmienia, nie wiem czy to mit czy prawda, wiec stad ten pomyslTo dlatego, ze zmniejsza sie opor calego ukladu. Ja aktualnie mam jeden potencjometr volume (chociaz nie z powodu rzekomo jasniejszego brzmienia
Co do jednego potencjometru volume to chcialbym aby 1 wyciszal całą przystawkę, a nie jak to jest z osobna

srolin, jesli masz jakies pytania, to wal smialo - postaram sie pomoc. Mam ten bas od wrzesnia 2010, ale od tego czasu zagralem na nim multum koncertow, wiec z czystym sumieniem moge powiedziec, ze znam ten instrument.