02-27-2011, 07:18 PM
(11-10-2010, 12:16 PM)Alfik napisał(a): pecu mam około 8 blaszaków stary z 68 roku 2 z początku lat 80 siątych kilka japońskich kilka noname - i po prostu sprawdzam dodatkowo mam stary no name klonowy korpus JB w wyrzezanym basenem na pickupy i wszystkimi możliwymi dziurami pod mostek i sprawdzam jak co brzmi poza tym np obszerne testy mostków w swojej pracowni robił np Piotr Zakrzewski - sami opracowali nawet zajebisty mostek.
W moim Sienna Jazz Basie było już 6 blaszaków, 2 shallery, 2 gotohy, dwa wilkinsony, ABM, Hipshot A w dwóch wersjach i Badass 2 - ostał się badass 2. O kontekscie innych basów pisałem aby podkreślić, że słyszałem te mostki także w innych instrumentach - aby nie wyciągać wniosków tylko na podstawie jednego przypadku. Osobiście w swoim basie nie testowałem jedynie Hipshota B ale pewnie kiedyś nadrobię.
A jaki mostek widziałbyś w body z jesionu z klonowym topem i grafitowym gryfem (mówię o replice Stingraya 5)? Chodzi mi o wykończenie niklowe...
(osobiście bardzo podobają mi się mosty w stylu Hipshot A z mosiądzu - mam podobny w jazz basie)