Banner zespołu na koncerty
Sprawa jest prosta.

Otóż chcielibyśmy zlecić wykonanie banneru z nazwą zespołu / adresem strony internetowej, który moglibyśmy wozić ze sobą i umieszczać na scenach, na których gramy.

Zanim zacznę wysyłać konkretne zapytania, chciałbym skorzystać z doświadczeń tych z Was, którzy coś takiego robili, w szczególności jeśli chodzi o następujące punkty:

- rozmiar banneru (chodzi nam o to, żeby był względnie uniwersalny, tj. wystarczający na koncerty w pubach i w miarę widoczny przynajmniej na średnich scenach plenerowych),
- sprawa doboru odpowiedniego materiału, z którego banner ma być wykonany: na co zwracać uwagę, a czego unikać,
- z jakim kosztem trzeba się liczyć (najlepiej uwzględniając koszty projektu graficznego),
- a może polecicie jakieś konkretne firmy, które zrobią to porządnie i za stosunkowo niewielkie pieniądze? chytry

Z góry dzięki za pomoc.
[Obrazek: 7w41Jta.jpg]
Odpowiedz
Jak byś nie miał daleko do ZG, to mogę taki banner zrobić za 37zł m2 - przy większych rozmiarach cena może się zmniejszyć ( z oczkowaniem czyli z tymi metalowymi kółkami ), normalna cena to około 50zł ( i więcej).
Materiał pancerny, taki jak na baner mrgreen
Odpowiedz
Też w najbliższym czasie planujemy zrobić jakieś banery na koncerty.
Na allegro jest mnóstwo ofert z cenami rzędu 16zł za m2. Ciekaw jestem jak z ich jakością, miał ktoś doczynienia?
Co do wielkości, też chętnie wysłucham sugestii. Ja myślałem o czymś rzędu 3x3m na większe sceny i mniej więcej 3x1m na mniejsze.
Odpowiedz
my mielismy 2x1 metr, zaplacilismy za niego 50 zl, z tym ze byla na nim reklama studia. Studio upadlo wiec ja zakrylismy Smile. Normalnie za taki baner chcieli po 200 zl, moze dlatego ze podkarpacie i zadupie. Do grania w barach byl w porządku. Czarnobiałe
fender -> fender -> fender
Odpowiedz
Sieszek
Dzięki za propozycję. Niestety do ZG mam jakieś 200 km Sad Chyba, że chciałoby Ci się to wysyłać, to czemu nie, pomyślimy...

Co do rozmiarów to myślałem o 2x1 metr (do pubów w zupełności wystarczy, ale na plenerach może być mało czytelny), albo 3x1 metr. Miałaby się na nim znaleźć nazwa zespołu i pod spodem adres strony, bez żadnych grafik ani tego typu wodotrysków.

Jeśli mówicie, że koszt wykonania to rząd kilkudziesięciu złotych, to bardzo mnie to cieszy, myślałem że tego typu zabawa kosztuje znacznie więcej. Wink
[Obrazek: 7w41Jta.jpg]
Odpowiedz
jakiś czas temu zrobiliśmy sobie taki

[Obrazek: y8ebgmi9fl8sa7shww7x_thumb.jpg]

to co bym teraz zmienił to zwiększył powierzchnię na boki po ok 1metr, bo nie zawsze udaje się zakryć to co tam za plecami sceny się znajduje, a są to często niefajne rzeczy.
Pozatym atrakcyjniej wygląda jednolite tło z logo kapeli mrgreenmrgreenmrgreen
Odpowiedz
wszystko git, tylko ta czcionka Emotka_2504 70% młodych kapel jej używa
Odpowiedz
(11-21-2011, 03:47 PM)DEFENCE napisał(a): wszystko git, tylko ta czcionka Emotka_2504 70% młodych kapel jej używa

+1 Sam jak grałem w "młodej kapeli" to z niej korzystaliśmy mrgreen

Co do tych śmiesznych cen z allegro - większość to szajs.
Odpowiedz
Nie że się czepiam, tylko warto było by postawić na coś oryginalnego. Pomysł fajny, prosto i na temat bez zbędnych ozdobników i fajna fota Big Grin
Odpowiedz
(11-21-2011, 07:36 AM)hennoh napisał(a): jakiś czas temu zrobiliśmy sobie taki

[Obrazek: y8ebgmi9fl8sa7shww7x_thumb.jpg]

to co bym teraz zmienił to zwiększył powierzchnię na boki po ok 1metr, bo nie zawsze udaje się zakryć to co tam za plecami sceny się znajduje, a są to często niefajne rzeczy.
Pozatym atrakcyjniej wygląda jednolite tło z logo kapeli mrgreenmrgreenmrgreen

za pierwszym razem przeczytałem, że Wasz zespół nazywa się Grano... Tak miało być? Smile
Odpowiedz
nie no nie zamierzone HuhHuhHuhWink
Odpowiedz
Czcionka nazywa się bodajże bleeding cowboy i widziałem ją w przynajmniej 20 projektach które dostaję od klientów do druku Smile

edit, ta:

http://www.dafont.com/bleeding-cowboys.font
Odpowiedz
Dobra czcionka jest dobra.

Comic sans (czy jakoś tak) też została zarżnięta w mediach, a to dobra czcionka jest. Wink
Odpowiedz
http://www.explosm.net/comics/2301/
Wink

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz
Mój ojcu robi banery(ogólnie reklama):

szyldydrewniane.com.pl

Napisz to się dowiesz Smile
Odpowiedz