Liczba postów: 10344
Liczba wątków: 39
Reputacja:
4
Będę musiał poddać jazz'a kilku usprawnieniom, między innymi dokleić brakujący kawałek główki (coby wyglądała normalnie)- jakiego lutnika z Warszawy (i okolic ew.) polecicie? Nie ukrywam że nie mam nieskończonego budżetu
Pytałem o to w Mordce, ale chyba wszyscy byli bardziej zajarani komarami Huberta niż moją prośbą
Liczba postów: 2193
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Tomk Mularczyk w Raszynie
Liczba postów: 888
Reputacja:
1
troche odkopuję temat
zwykle z drobiazgami jeździłem do p. Poniatowskiego. teraz chyba jednak chciałbym G3 dac komuś innemu do zrobienia.
kogo polecicie do renowacji basu, kto nie spierdoli tego dokumentnie a jednocześnie nie będę musiał sprzedać psa i baby żeby zapłacić za usługę.
pozdro
a.
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Piotr witwicki -drogi i najlepszy
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
01-06-2013, 10:54 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2013, 10:56 AM przez prokoppi.)
ja bym dal do Mulata. robil mi przez kilka lat lacznie z 10 wiosel i zawsze bylo super.
(01-06-2013, 10:47 AM)Mateusz napisał(a): Piotr witwicki -drogi i najlepszy
witwa go skasuje jak za zboze i jest szansa ze da swojemu uczniowi do zrobienia
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
ja również podpisuję się pod Mulatem.
Robił mi kilka rzeczy, od nowego siodełka, przez poprawki lakiernicze, do naprawy pękniętej śruby regulacyjnej gryfu.
Zawsze mogłem ocenić robotę na 666/10. + widziałem kilkanaście innych wioseł poprawianych jego ręką i też skuteczność 120%.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 10344
Reputacja:
4
Jeżeli odnowienie- Mulat. Ja oddawałem jazz'a z taką główką:
http://i56.tinypic.com/2vbv80m.jpg
Wrócił z taką:
http://tinypic.com/r/149yqh3/6
+ nabite nowe progi, wyrównana podstrunnica, siodełko z mosiądzu, docisk z mosiądzu, wszystko pięknie wyczyszczone... Nie było do czego się przyczepić.
Co do główki -najpiękniej to ona nie wygląda, ale to tylko i wyłącznie moja wina, bo nie sprecyzowałem że chcę 100% Fenderowski kształt (za jakiś czas, kiedy kupię dobre klucze to ją ''dorobimy''  ).
No i nie bierze za to wszystko jakiś totalnie kosmicznych pieniędzy.
No, to ja też polecam Mulata.
Tanio, szybko, pewnie, ja u niego zostawiłem właśnie drugą gitarę.
Liczba postów: 575
Liczba wątków: 23
Reputacja:
2
gdzie można namierzyć tego mulata?
OO==++
Wysłałem Ci nr tel. na PW.
A Mulat rezyduje w Raszynie. Jadę do niego w środę.
Liczba postów: 575
Liczba wątków: 23
Reputacja:
2
dzięki, przeczytałem teraz posta... więc zignoruj pytanie z pw
OO==++
Liczba postów: 888
Reputacja:
1
(01-07-2013, 09:14 AM)Hubert napisał(a): Wysłałem Ci nr tel. na PW.
zabierz mnie do niego
a.
Liczba postów: 506
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
A jaki jest mniej wiecej czas oczekiwania na gitare, bo chce zrobic szlif kieszeni gryfu i wymiane siodelka na mosiezne (albo cos jeszcze jesli uzna ze jest potrzebne)
Fender Jazz Bass Special PJ '86 / Yamaha AES-620 - Zoom B3 - Fulltone BassDrive by Pinio - linia/wzmak na salce
Chroń lasy - kupuj używane gitary
(01-07-2013, 10:04 AM)silent-scream napisał(a): (01-07-2013, 09:14 AM)Hubert napisał(a): Wysłałem Ci nr tel. na PW.
zabierz mnie do niego 
a.
Serdecznie zapraszam  Musisz tylko podjechać na Wolę, stamtąd mogę Cię do niego podrzucić, bo pewnie będę w ciągu dnia pracy do niego jechał odebrać wioseło  Ale nie wiem o której dokładnie.
(01-07-2013, 10:08 AM)Frytas napisał(a): A jaki jest mniej wiecej czas oczekiwania na gitare, bo chce zrobic szlif kieszeni gryfu i wymiane siodelka na mosiezne (albo cos jeszcze jesli uzna ze jest potrzebne) 
To zależy
Ciężko stwierdzić, to już jest indywidualna sprawa, zależy ile gitar ma do robienia, jak z casem stoi, czy ma materiały. Najlepiej pojechać i pogadać. Mój bas miał być w ciągu 3 dni, ale okazało się, że ktoś tam nie wysyła części przed 7 stycznia, no i bas sobie leży i czeka.
http://guitarhelp.pl/ - polecam oburącz, wszystkie gitary serwisujemy tam! Renowacja totalnie zniszczonego basu akustycznego (oderwana główka, pęknięty szkielet wewnątrz pudła, brak mostka) była bardzo konkurencyjna cenowo i robota zrobiona zawodowo!
|