Liczba postów: 2326
Liczba wątków: 45
Reputacja:
10
08-31-2011, 12:31 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-26-2011, 05:37 PM przez pinio.)
Hehe. Płytka powiercona, części tez mam, prace idą do przodu. Jak dobrze pójdzie (sprzęt przejdzie pomyślnie testy) to dostaniesz jeszcze niespodziankę w ramach dobrej współpracy, ale na razie sza....
Liczba postów: 1742
Liczba wątków: 19
Reputacja:
1
Co to ten Piersto? Gotowy schemat czy autorska konstrukcja? Ile kosztuje/ czas oczekiwania?
Reputacja:
10
08-31-2011, 12:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2011, 12:59 PM przez pinio.)
Piestro to dość mocno zmodyfikowany pod Śledzia wymagania Maestro FZ-1s. Drugiego takiego nie będzie, podpisałem cyrograf własną krwią  Poszukaj na YT jak oryginalnie brzmi to pod basem. Może pomyślimy nad jakąś wersją bazującą na Maestro, ale nieco różniącą się od Piestro (żeby mnie Śledź nie splaskaczował płetwami)
http://www.youtube.com/watch?v=G7bnba_iH...re=related na początku trochę gada, ale dalej posłuchaj, warto. Spróbuję coś na próbie nagrać.
Cały czas pracuję nad swoim autorskim projektem przesteru, myślę, że będzie to ciekawa pozycja  Na razie testy, poprawki i ulepszenia przede mną.
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
z 'tłuściochów' to nie do pobicia jest imho Colorsound
http://www.youtube.com/watch?v=bUK_-HJgLTw
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Reputacja:
10
08-31-2011, 03:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2011, 03:54 PM przez pinio.)
Przekonałeś mnie. Następna zabawka jaką zrobię
A to może później http://www.youtube.com/watch?v=dNBIDBD0bbw ciekawe jak pod basem zagada.
Liczba postów: 3066
Liczba wątków: 30
Reputacja:
5
FuzzTone jest mój, wara
Liczba postów: 1267
Liczba wątków: 32
Reputacja:
9
Puknijcie się w głowę z tym Colorsoundem. Toż to praktycznie Big Muff jest.
Liczba postów: 902
Liczba wątków: 5
Reputacja:
10
Taką mam sugestię do wszystkich udzielających się w temacie po poście #28 - ten dział to cafe meritorica a informacji merytorycznych raczej trudno się tam doszukać...
Może pinio założy sobie swój temat na ogólnym, tak ja ja to swego czasu zrobiłem. Tam będzie można bez skrępowania zadawać pytania co, za ile, kogo splaszczakować  itd.
Tu nie wypada ...
Reputacja:
10
Proszę więc o przeniesienie do odpowiedniego działu.
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
jetofuj:
z moich doświadczeń wynika, że Colorsound jest dużo tłustszy brzmieniowo i mniej tnie dynamikę niż BigMuff (na którym grałem choćby dziś). Do tego bardziej 'gruboziarnisty'.
bardzo ciekawi mnie też Ampeg Scrambler - ponoć banalny do wykonania
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Colorsound to do tej pory najfajniejsze cos co slyszalem z probek...
-
Liczba postów: 1267
Liczba wątków: 32
Reputacja:
9
08-31-2011, 09:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-31-2011, 09:56 PM przez jetofuj.)
Tłusty, nietłusty, ale to jest tak nudny i bez charakteru fuzz, że oszaleję  A co do Big Muffów, to rzeczywiście czarny Rusek czy NYC to jest porażka. Prawdziwy Muff to jest Triangle, Ram's Head, Civil War, oryginalny Sovtek czy nawet IC. Współczesne wersje w ogóle się nie umywają - to są muły, a do tego mają spieprzoną regulację tonu. Swoją drogą o ile kocham się w Muffach na gitarze, to na basie w ogóle.
A jeżeli chodzi o Scramblera, to może dać przedsmak:
Sam się długo zastanawiałem na tym fuzzem, ale boję się, że z basem będzie miał za mało dynamiki oraz że fuzz nie będzie fajnie kleił się z czystym sygnałem.
Liczba postów: 866
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
(08-31-2011, 01:11 PM)Burning napisał(a): z 'tłuściochów' to nie do pobicia jest imho Colorsound
http://www.youtube.com/watch?v=bUK_-HJgLTw
Dominik lubi to.
Liczba postów: 1742
Liczba wątków: 19
Reputacja:
1
09-01-2011, 07:19 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2011, 07:27 AM przez citizenkane.)
(08-31-2011, 06:13 PM)sledz napisał(a): FuzzTone jest mój, wara 
 dogadamy się (może  )
(08-31-2011, 09:52 PM)jetofuj napisał(a): Tłusty, nietłusty, ale to jest tak nudny i bez charakteru fuzz, że oszaleję A co do Big Muffów, to rzeczywiście czarny Rusek czy NYC to jest porażka. Prawdziwy Muff to jest Triangle, Ram's Head, Civil War, oryginalny Sovtek czy nawet IC. Współczesne wersje w ogóle się nie umywają - to są muły, a do tego mają spieprzoną regulację tonu. Swoją drogą o ile kocham się w Muffach na gitarze, to na basie w ogóle.
A jeżeli chodzi o Scramblera, to może dać przedsmak:
http://www.youtube.com/watch?v=KS5-mMJ0hrc
Sam się długo zastanawiałem na tym fuzzem, ale boję się, że z basem będzie miał za mało dynamiki oraz że fuzz nie będzie fajnie kleił się z czystym sygnałem.
Jakieś 4 lata temu kumpel zamówił sobie kopię scramblera 1:1, może to była kwestia wykonastwa, ale poziom dystorsji był nie do opanowania, jeden wielki
Co do muffa, to pisałeś jeszcze że hoof jest niezły, z kolei ludzie chwalą sobie bardzo grey stache (fuzzrocious); mnie najbardziej podobają się próbki eau claire thunder.
Ja używam double-muffa, i to jest najlepsze co obecnie produkuje ehx według mnie, daje radę w jednym konkretnym ustawieniu (1 gałka tylko) i co prawda minimalnie ucina dupę to do solówek/'pinkawek' jest fajny bo brzmi dość... kremowo?
tu słychać 1:15
sledz / pinio
znalazłem próbki kopii tone-fuzza 1s z basem, i w wiekszości ustawień jest za dużo siary a za mało dupy, jak odnosicie własną konstrukcję do tego co tu słychać?
http://www.supload.com/listen?s=R072N5
.
Liczba postów: 3066
Liczba wątków: 30
Reputacja:
5
citizenkane tego FZ-1s próbka jest nagrana w linię komputera, co tu oceniać? Mógłbym sprawdzić podobną sytuację z Piestro, ale jestem gorącym przeciwnikiem tego typu amoralnych praktyk.
|