![]() |
|
[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio (/thread-972.html) |
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 09-13-2012 Akurat UltimateScreamer wygląda ciekawie, niemal jak sowiecka rozdzielnia prądu (czy inny kosmiczny sprzęt) Jedni lubią purytańskie wykończenie lub nawet gołą puszkę bez jednej literki, a inni ręcznie malowane cuda jak u Zvexa U mnie mówisz i masz. Zawsze robię tak jak dla siebie. Lepiej posiadanymi narzędziami nie umiem, ale się nauczę RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Bjorn - 09-13-2012 A masz jakąś konstrukcję, która dodawałaby lekkiego gruzu, nie gubiąc przy tym dołu? Nie chodzi o taki typowy drajw/fuzz czy inne cudo. Coś co pomogłoby ukręcić masywny, ciężki dół, bez żadnej siary i takiej nieprzyjemnej, metalicznej góry, która daje po uszach RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Asgar - 09-14-2012 (09-13-2012, 09:41 PM)Bjarni napisał(a): A masz jakąś konstrukcję, która dodawałaby lekkiego gruzu, nie gubiąc przy tym dołu? Nie chodzi o taki typowy drajw/fuzz czy inne cudo. Coś co pomogłoby ukręcić masywny, ciężki dół, bez żadnej siary i takiej nieprzyjemnej, metalicznej góry, która daje po uszach Tak się składa, że znam takie cudo. Nazywa się Ampeg V4BH. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - bratekr - 09-14-2012 (09-13-2012, 09:41 PM)Bjarni napisał(a): A masz jakąś konstrukcję, która dodawałaby lekkiego gruzu, nie gubiąc przy tym dołu? Nie chodzi o taki typowy drajw/fuzz czy inne cudo. Coś co pomogłoby ukręcić masywny, ciężki dół, bez żadnej siary i takiej nieprzyjemnej, metalicznej góry, która daje po uszach Polish Love daje cos takiego. Obie przystawki na maksa i hajda! Brakuje mu opcji blendu, ale za to dobrze reaguje na artykulacje. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Bjorn - 09-14-2012 (09-14-2012, 07:01 AM)bratekr napisał(a):Myślałem kiedyś nad poliszem, miałem hejta zwanego mefisto. Bardzo fajny fuzz był, z blendem i wszystkim, ale jakoś fuzza mało używałem, to jednak nie było to. Zwłaszcza, że miałem jasno brzmiące wiosło dosyć, które strzelało gorą i grającą głównie górą/środkiem pakę 4x10... to co się działo z dźwiękiem nie było miłe dla ucha.(09-13-2012, 09:41 PM)Bjarni napisał(a): A masz jakąś konstrukcję, która dodawałaby lekkiego gruzu, nie gubiąc przy tym dołu? Nie chodzi o taki typowy drajw/fuzz czy inne cudo. Coś co pomogłoby ukręcić masywny, ciężki dół, bez żadnej siary i takiej nieprzyjemnej, metalicznej góry, która daje po uszach RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 09-24-2012 Ktoś chętny na kabelki, złączki? Jak coś to proszę na PW. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Stasiu - 09-24-2012 czy istnieje możliwość zrobienia lampowego przesteru, a właściwie przybrudzacza? jeżeli tak, to jakie orientacyjne koszty? RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 09-25-2012 Istnieje, ale na razie przynajmniej, lamp się nie tykam :/ Jest przynajmniej kilku ludzi w sieci, na tym lub elektronicznych forach, którzy parają się lampkami. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - herp - 09-25-2012 (09-24-2012, 09:27 PM)Stanislav. napisał(a): czy istnieje możliwość zrobienia lampowego przesteru, a właściwie przybrudzacza? jeżeli tak, to jakie orientacyjne koszty? Kup se Blackstara. Takiego jak mój nie, wcale nie chcę wywoływać zazdrości RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Stasiu - 09-26-2012 (09-25-2012, 11:32 PM)herp napisał(a):(09-24-2012, 09:27 PM)Stanislav. napisał(a): czy istnieje możliwość zrobienia lampowego przesteru, a właściwie przybrudzacza? jeżeli tak, to jakie orientacyjne koszty? jakbym miał wolne 900zł, pewnie bym tak zrobił, nie zawracając nikomu dupy
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - herp - 09-26-2012 A tak serio to mało kto się trudni lampkami DIY, bo problematyczne jest b wysokie napięcie wymagane do zasilania. Podobno jeszcze EBS Valvedrive jest ok (mam zamiar kiedyś sobie kupić) Zapytaj Igorro, może machnie Ci jakiegoś fuzzika. Z tradycyjnych konstrukcji lampę IMHO najlepiej udaje SFT (też bardzo fajnie, podobnie jak lampa reaguje na dynamikę). Pinio tanio robi kopie. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 09-30-2012 Zgadza się. Igorro robi zajebiste sprzęty. A co do SFT to bardzo dobry dynamicznie jest. Ponadto zasilany 18V dopiero pokazuje pazur! Jakby co, to już wiem co w nim pozmieniać żeby zwiększyć gain (jeśli ktoś lubi) lub zakres regulacji barwy. Choć moim zdaniem fabrycznie jest optymalny. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 10-07-2012 Naręcze złączek ![]() ![]() Fajne smukłe, elastyczne, niczym młoda gimnastyczka. Tutaj projekcik frontu do paraloopera, jak się podoba? ![]() Szare to puszka, biało-czarne to grawer. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Burning - 10-07-2012 fajne, klimat HH/HC ;P RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - paluch1986 - 10-07-2012 Dobre jest |