![]() |
|
[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio (/thread-972.html) |
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Zbychoo - 12-14-2012 gust jak dupa. mi sie podobaja roznokolorowe gałki
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-14-2012 Noo, już się balem, że napiszesz coś pochwalnego i powiedzą, że mamy jakiś układ ;P Gałki. Jak pisałem, jak kto lubi. Odbiorca nie ma nic przeciwko Czcionka, fakt nie wyszła najczytelniej. Choć stojąc nie trzeba wytężać wzroku żeby dojrzeć napis. Ta grafika jest celowo podcięta, nie chciałem żeby zachodziła w pole gałek i robiła zamieszanie. Jest takim małym ozdobnikiem, ale nie ona stanowi o atrakcyjności efektu, a dźwięk jaki produkuje. Można też było z niej zrezygnować. Na dole nie dawałem, w kontakcie z butem i piaskiem szybko wyszłaby czarna plama. Jak widać projekt nieco odbiega od finalnego wykonania. Jest jeden powód. Trzeba zamieniać grafikę rastrową (jak się nie mylę, korzystam z Gimpa) na wektorową (grawernia ma bodaj Corela). Na pewno nie będę piracił, nie używam też windowsa, wolę wolne oprogramowanie. Nie tłumaczę się ani nie przekonuję nikogo do "swoich racji". Tak to po prostu widzę. Jak wiecie jestem elastyczny i staram się spełniać Wasze oczekiwania, wszystkim na raz nie dogodzę, masówki "dla każdego" u mnie nie ma. Custom i niech tak pozostanie. Nie będę się podszywał pod żadną znaną markę. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - zakwas - 12-14-2012 Inkscape chyba dawał radę z konwersją do formatów Corelowych... RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Frytas - 12-14-2012 Pinio, nie musisz piracic aby robic w wektorowej. Jest Inkscape, zasada dystrybucji taka jak Gimpa Edit: Zakwas byl szybszy Ja jeszcze dodam ze bardzo Inkscape polecam. Nawet wole go od Corela ktorego przez jakis czas uzytkowalem RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 12-14-2012 (12-14-2012, 10:52 AM)pinio napisał(a): Nie tłumaczę się ani nie przekonuję nikogo do "swoich racji". Tak to po prostu widzę. Jak wiecie jestem elastyczny i staram się spełniać Wasze oczekiwania, wszystkim na raz nie dogodzę, masówki "dla każdego" u mnie nie ma. Custom i niech tak pozostanie. Nie będę się podszywał pod żadną znaną markę. Pinio luzik Ja wiem jak wygląda deal z Tobą i na ile jesteś elastyczny. To jak wygląda dany custom, to w dużej mierze przyzwolenie (albo nawet zalecenia) samego kontrahenta. Ja po prostu oceniam efekt finalny (a jak widzisz, podałem również inny przykład Twoich customów, jako przeciwwagę do omawianego - w kwestii estetyki). Krótko mówiąc - widziały gały co brały RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-14-2012 Próbowałem tym przekowertować, ale ponoć coś nie tak z tym było... Może kwestia kompatybilności wersji :/ Omson, jasne, nie traktuję tego jako atak czy coś, w ogóle bardzo się cieszę na wszelki przejaw zainteresowania. Nie ma się co bezmyślnie klepać po plecach
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 12-14-2012 (12-14-2012, 11:15 AM)pinio napisał(a): Omson, jasne, nie traktuję tego jako atak czy coś, w ogóle bardzo się cieszę na wszelki przejaw zainteresowania. Nie ma się co bezmyślnie klepać po plecach No i o to chodzi A pomysły implementacji efektów masz naprawdę coraz fajniejsze
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - zakwas - 12-14-2012 Jeżeli chodzi o konwersję, to służę pomocą. Mogę Ci to zrobić w oryginalnym (!) Corelu... A z tym nieradzącym sobie Inkscapem mnie zaciekawiłeś - aż sprawdzę... RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-14-2012 Ooo, super. Dopytam o wersje, podam swoje i powalczymy. Dzięki z góry Co do pomysłów, to będzie jeszcze jedna ciekawostka, którą mi podsunął Błażej, ale to chyba bardziej dla gitarzystów. Przymierzam się do octavera (wspominałem) i mam zamysł na preamp w kilku wersjach. Na razie to plany, dużo zależy od czasu i kilku innych czynników. Więcej nie zdradzę, bo mnie zajeździcie, a ja to mam tylko w głowie, żadnych "papierowych" planów, o fazie testowej nie wspominając. PS. Miałem nadzieję, że dostanę na łikend puszkę z nadrukowanymi tymi gitarkami, poskładam i w poniedziałek pojedzie do Maciusa (był jak pamiętam chętny na to) lub do kilku zaufanych userów na testy... czekam. Nie wspominając, że Maciejq mi zaraz przytyknie, że nie skończyłem ratować oryginalnego Fuzz-Wah-beat RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Zbychoo - 12-14-2012 spoko spoko jak znajde fundusze to kolejny drajw bedziesz robil RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-14-2012 Nie mam czasu na lenistwo PS. Jakby kto chciał bramkę szumów to mam sprawdzony temat. Hubert, jak ta Koda na sterydach? :] RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Hubert - 12-14-2012 nie wiem, dzisiaj mnie nie ma w pracy, a wczoraj nic nie przyszło, nie było listonosza w ogóle RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 12-14-2012 (12-14-2012, 11:46 AM)pinio napisał(a): PS. Jakby kto chciał bramkę szumów to mam sprawdzony temat. decimator? RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-14-2012 Nie decimator, a MXR stary dobry Noise Gate. Chorusik już jest u Marcina RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-17-2012 ![]() Grawer bezpośrednio na puszce. Spodziewałem się lepszych efektów... No nic. Chciałbym zrobić coś na zasadzie podróży klona ręki Bogdana. Z tym że na trochę mniejszą skalę. Zależy mi bardziej na tym żeby ograły efekt osoby obeznane w temacie i mające jakieś realne porównanie z fabrycznymi/customowymi przesterami. Chciałbym rzetelnej opinii. Na pewno Alfik, jeśli się zgodzi, śledź też ma jakieś obeznanie, kto jeszcze chętny? Fajnie jakby dało się nagrać jakieś próbki, najchętniej w starciu z innym dobrym przesterem. |