basscity.eu
[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wersja do druku

+- basscity.eu (https://basscity.eu)
+-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html)
+--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html)
+--- Wątek: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio (/thread-972.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - WoRW - 12-17-2012

Tak jak pisałem na fejsbuku, zagram jakiś koncert, kilka prób, zatargam do Błażeja na ogranie Wink

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Bjorn - 12-17-2012

(12-17-2012, 08:32 PM)pinio napisał(a): [Obrazek: IMAG0115-1.jpg]

Grawer bezpośrednio na puszce. Spodziewałem się lepszych efektów... No nic. Chciałbym zrobić coś na zasadzie podróży klona ręki Bogdana. Z tym że na trochę mniejszą skalę. Zależy mi bardziej na tym żeby ograły efekt osoby obeznane w temacie i mające jakieś realne porównanie z fabrycznymi/customowymi przesterami. Chciałbym rzetelnej opinii.

Na pewno Alfik, jeśli się zgodzi, śledź też ma jakieś obeznanie, kto jeszcze chętny? Fajnie jakby dało się nagrać jakieś próbki, najchętniej w starciu z innym dobrym przesterem.

Wyślij to Zakwasowi mrgreen

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-17-2012

OK. Zgłaszajcie się, zobaczymy jak to logistycznie rozegrać. Od razu mówię, że nie jest to zabawka dla wszystkich (w sensie brzmienia). Przester ponadto może pracować w szerszym zakresie napięć, może oprócz baterii dopakuję jakiś zasilacz regulowany.

PS. Wowr, na fejsie masz nico bardziej twarzowe zdjęcie Tongue

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Hubert - 12-17-2012

(12-17-2012, 08:32 PM)pinio napisał(a): [Obrazek: IMAG0115-1.jpg]

Grawer bezpośrednio na puszce. Spodziewałem się lepszych efektów... No nic. Chciałbym zrobić coś na zasadzie podróży klona ręki Bogdana. Z tym że na trochę mniejszą skalę. Zależy mi bardziej na tym żeby ograły efekt osoby obeznane w temacie i mające jakieś realne porównanie z fabrycznymi/customowymi przesterami. Chciałbym rzetelnej opinii.

Na pewno Alfik, jeśli się zgodzi, śledź też ma jakieś obeznanie, kto jeszcze chętny? Fajnie jakby dało się nagrać jakieś próbki, najchętniej w starciu z innym dobrym przesterem.

Daj Burnowi albo jetofujowi najlepiej, on już grał na wszystkim! Big Grin

(12-17-2012, 09:00 PM)pinio napisał(a): OK. Zgłaszajcie się, zobaczymy jak to logistycznie rozegrać. Od razu mówię, że nie jest to zabawka dla wszystkich (w sensie brzmienia). Przester ponadto może pracować w szerszym zakresie napięć, może oprócz baterii dopakuję jakiś zasilacz regulowany.

PS. Wowr, na fejsie masz nico bardziej twarzowe zdjęcie Tongue

Jeśli Mateusz będzie zainteresowany sprawdzeniem tego, to mogę się z nim jakoś zgadać i też ograć, bo blisko całkiem do niego mam.

PS. Lepiej wygląda na tych efektach ta "nakładana" płytka z wzorkami. Myślę, że lepiej jakbyś został przy tamtej metodzie.

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - zakwas - 12-17-2012

Jak to fuzz, to ja się piszę. Smile

(12-17-2012, 09:05 PM)zakwas napisał(a): Jak to fuzz, to ja się piszę. Smile

Mówiłem, że będzie chętny mrgreen

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 12-17-2012

Zakwas + ktoś z Łodzi, Mateusz i Bjarni, Wowr + Alfik, to już jakieś konkrety. Śledź + ????? Maciejq już ma fajny przester Tongue Macius, z kim mógłbyś kooperować?

Może to samolubne z mojej strony, ale zależało by mi na jakiś nagrywkach sensownych. Może Burning, GSB, czy ktoś zaangażowany studyjnie? Omson nie gustuje w takich Tongue

Pewnie jeśli efekt do mnie wróci (liczę na Waszą uczciwość), dostanie nakładkę.

Nie wiem czy Mateusz będzie chętny, ja na 100%. To ma zasilanie bateryjne? Bo zasilacza nie mam, pozbyłem się razem z efektami wszystkimi Big Grin

Efekt wróci, ale najpierw go zjedzą.

Edit: a jesli chodzi o nagrywki, to mogę coś spróbować ogarnąć metodą homerecordingu.

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Stasiu - 12-17-2012

z chęcią bym stestował w warunkach koncertowych Smile

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - sledz - 12-17-2012

(12-17-2012, 09:01 PM)Hubert napisał(a): Daj Burnowi albo jetofujowi najlepiej, on już grał na wszystkim! Big Grin

Jetofujowi koniecznie, jeśli ma ochotę.

Ja mogę coś nawet nagrać w przyzwoitych warunkach (Mateusz też z resztą, ale co on się na fuzzach zna? Tongue ), jakieś porównawcze próbki nawet zrobić o ile pożyczę inne kostki. Tylko że bym potrzebował na to trochę więcej czasu, bo dostęp do tego miejsca mam raz w tygodniu i nie wiem kiedy znajdzie się tam wolna chwila. Jak Macius go chce to niech bierze a ja w międzyczasie od niego zabiorę go w tym celu, ale najchętniej bym to zrobił na koniec podróży, na spokojnie.

e.
O, chętnie przyjąłbym zakwasowego Brassmastera do porównania... mrred

Może byśmy się z Yacoobem wreszcie umówili, albo Cropec by do mnie wpadł na ogrywanie. Nagrać też mogę - fajnie by było porównać nagrania z kompletnie różnych miejsc... Wink

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - yacoob - 12-17-2012

Jasne.. Pisze sie na micro zakwasowefuzzowanie .. A jezeli w lodzi/zgierzu nie da rady to w bełchatowie obczaje z czystej ciekawosci Wink jak zakwasiw bedziesz mial jakies info z terminem to wal do mnie na pw Smile

No to niejako postanowione. Big Grin

Jak Crop będzie miał chęć, to możemy większą ekipą się spotkać. Smile

RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wrzos - 12-18-2012

Pinio: Też chętnie przetestuję. Najlepiej przed/po Śledziu. Mogę też coś nagrać w studio i dorzucić opinie stamtąd.