![]() |
|
[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio (/thread-972.html) |
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Alfik - 02-02-2013 (02-02-2013, 10:04 PM)pinio napisał(a): Zgadza się Macieju. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To chyba dla mnie RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-02-2013 Nawet na pewno
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Alfik - 02-02-2013 (02-02-2013, 10:17 PM)pinio napisał(a): Nawet na pewno YESSSSSSSSSS Jak tam rack??? Ruszyło coś? RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-03-2013 Części mam skompletowane. Teraz logistyka, projekt frontu... Nie będzie łatwo, ale ja lubię wyzwania PS. zakupiłem tranzystory do przesterów, które mi pokazałeś. Będzie zabawa! RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-07-2013 Nie śpimy
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 02-07-2013 (02-07-2013, 10:22 AM)pinio napisał(a): Nie śpimy Kurcze - zajebisty
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-07-2013 Tenks. Zobaczymy co powie ujeżdżający Alfik, napisz słowo o blendzie, co by był obiektywizm PS1. już wiem dlaczego we wcześniejszych produkcjach wychodziły takie "marmurkowe" ścieżki. Drukarka, z której korzystałem ma toner lub oszczędny tryb drukowania, który w efekcie zbyt cienką warstwą przenosił się na laminat. Teraz korzystam z innej oraz foli specjalnej do tego celu i jest o niebo lepiej. PS2. tranzystory przysłali w większości zamienniki i to słabe pod względem elektroniki gitarowej. Pomału są wycofywane z produkcji na rzecz tych z lepszymi parametrami, a to nie zawsze oznacza lepszych brzmieniowo... pozostaje szukać w starych zapasach w różnych dziwnych miejscach i na aukcjach. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Alfik - 02-07-2013 Jeśli chodzi o blender do ultimate octave szykuje się mała poprawka. Efekt brzmi świetnie nic nie stracił ale za to zyskał ale... Wzmacniacz operacyjny pracujący jako wtórnik o wzmocnieniu teoretycznie 1 w praktyce daje sygnał nieco niższy niż wyjściowy. Co za tym idzie jak wykręcimy sobie "ten" fuzz z odpowiednim miksem proporcji to sygnał po efekcie jest nieco niższy niż po True Bypass i nie ma wtedy efektu natychmiastowego przestawania ścian. Zamiast blenda Mistrz Pinio doprojektuje mi po prostu dodatkowy tor sygnału czystego z regulowanym od 0 wzmocnieniem. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - dr Szelma - 02-08-2013 (02-07-2013, 12:29 PM)Alfik napisał(a): Zamiast blenda Mistrz Pinio doprojektuje mi po prostu dodatkowy tor sygnału czystego z regulowanym od 0 wzmocnieniem. Bardzo dobry pomysl! RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-08-2013 Czyli podobnie jak w Exhumated. Jak się podoba? Mała odmiana od srebrnych grawerek ![]() RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - paluch1986 - 02-08-2013 Dobrze wygląda RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 02-08-2013 (02-08-2013, 07:36 AM)pinio napisał(a): Czyli podobnie jak w Exhumated. Elegancko Preferowałbym inna grafikę (rzecz gustu w tym przypadku) RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - citizenkane - 02-08-2013 (02-08-2013, 08:25 AM)OMSON napisał(a):(02-08-2013, 07:36 AM)pinio napisał(a): Czyli podobnie jak w Exhumated. Moim zdaniem jest dobrze. Delikatna modyfikacja grafiki i nazwy wskazana w kierunku 'stoned queen'. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 02-19-2013 Hehe, wyrazisty komentarz Alfik mi nie odpuszcza ![]() Mała płyteczka już stała się nieco większa :] ![]() Jeden pstryczek, a zupełnie potrafi namieszać w brzmieniu. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Maciejeq - 02-19-2013 Alfik to niech przystopuje z tymi swoimi cudami, bo my tu z Paluchem i Herpem na paraloopery czekamy! Wygląda zgrabnie, podziwiam że zmieściło się to do pudełka |