![]() |
|
[split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Wersja do druku +- basscity.eu (https://basscity.eu) +-- Dział: dzielnice (https://basscity.eu/forum-1.html) +--- Dział: dzielnica basowa (https://basscity.eu/forum-6.html) +--- Wątek: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio (/thread-972.html) |
RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Burning - 05-08-2013 Krzem to najbardziej typowy sound, znany z overdrive'ów i gainstage'ów wzmacniaczy gitarowych. LED imho świetnie brzmi przy bardzo mocnych ustawieniach - przy lżejszych tylko delikatnie dotłuszcza dół. German ma tendencję do lekkiego dławienia się na atakach, ale za to najbardziej nasyca przy małym gainie - tu już kwestia tego, czy ktoś lubi oldschoolowe fuzzy Ale fakt - krzem będzie najbardziej uniwersalny, a także fanie rozjaśnia sound, chociaż najgorzej reaguje na dynamikę. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 05-13-2013 Burning, fajne porównanie, odsłucham jak będę miał warunki. Sonic Stomp czyli kopa BBE. Kilka szt. mają ludzie tutaj. Nie miałem do czynienia z oryginałem, może na Bassturbacjach albo przy okazji jakiegoś spotkania ktoś porównywał? Teraz Bratekr dorwał wersję do auta i dorabiam do niego przelotki. obaczymy jak to zagada RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - bratekr - 05-13-2013 Wydaje mi się, że to jedna technologia, więc powinno być git Zwłaszcza, że efekt kosztował niewiele ponad stówkę RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 05-19-2013 Noo, projekt długoterminowy pomału zmierza do skończenia. Nie ma jeszcze ekranu pomiędzy modułami. Front jest roboczy. Będzie ładny (mam nadzieję) jeśli to zagra (dziś sprawdzę) i jeśli podejdzie Błażejowi. Jeśli nie, to zamiast lewego przesteru Igorra będzie jakiś inny i pójdzie do ludzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. nie sprawdziłem BBE, padł mi mój zasilacz na próbie RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Maciejeq - 05-19-2013 Komicznie to wygląda wewnątrz (zapewne brzmi zupełnie w odwrotną stronę Kiedy wracasz do gry? Paraloopery czekają... RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - sledz - 05-19-2013 Co te gałki tak krzywo? RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Burning - 05-20-2013 (05-19-2013, 08:00 PM)sledz napisał(a): Co te gałki tak krzywo?żeby pasowały zakwasowi do mostka Ciekaw jestem efektu, bo IgorFace fajnie gadał poparty kolejnym fuzzem. (tutaj z Gładkim Bobrem: https://soundcloud.com/burning_sphere/balance-10-feb-10 ) RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - zakwas - 05-20-2013 (05-20-2013, 09:03 AM)Burning napisał(a):(05-19-2013, 08:00 PM)sledz napisał(a): Co te gałki tak krzywo?żeby pasowały zakwasowi do mostka A to dostanę urządzonko? RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 05-20-2013 (05-20-2013, 09:03 AM)Burning napisał(a): Ciekaw jestem efektu, bo IgorFace fajnie gadał poparty kolejnym fuzzem. Mnie nosi, żeby połączyć Mammotha z jakimś higainowym drivem na prawdziwej lampie (coś od Mesy). Wstępnie przedstawiłem Chaosowi idee: fuzz + atteunator + blend + switch LPF 300Hz oraz higain + atteunator + blend + switch HPF 300Hz. Do tego odwracacz fazy i master volume, 3 switche (fuzz, bypass, higain)... Całość z wbudowanym trafo (żeby lampa dostawała w dupę prawdziwe 300V)... Krótko mówiąc, musiałbym sprzedać PSA-1 żeby to sfinansować, więc pewnie zadowolę się podwójną pętlą równoległą spełniającą taka logistykę sygnału. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - herp - 05-20-2013 To ja mam drajw na prawdziwej lampie z blendem RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 05-20-2013 (05-20-2013, 09:59 AM)herp napisał(a): To ja mam drajw na prawdziwej lampie z blendem Blackstar fajny, ale jego blend nie wystarczy RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - herp - 05-20-2013 Mam blenda od chaosa, w Blackstarze blenda jako takiego nie ma. No mam jeszczee valvedrive. To już dwie prawdziwe lampy. RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - OMSON - 05-20-2013 (05-20-2013, 10:13 AM)herp napisał(a): Mam blenda od chaosa, w Blackstarze blenda jako takiego nie ma. No mam jeszczee valvedrive. To już dwie prawdziwe lampy. A no to co innego (nie spojrzałem w sygnaturkę do Ciebie) RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - pinio - 06-09-2013 Urządzonko jest jedyne i unikatowe więc Zakwasie, jeśli Błażej Ci podaruje (w co wątpię) to będziesz je miał. Mogę zrobić jakieś specjalnie dla Ciebie, z kątem przesunięcia równym mostkowemu Ale Błażej na..wia tymi wszystkimi efektami i przesterami. Oczywiście gdyby grać nie umiał, cała ta maszyneria nie odezwałaby się tak pięknie. PS. Shrek jakoś dziwnie się do mnie uśmiechał... RE: [split] fuzzy i nie tylko - by Pinio - Alfik - 06-09-2013 (05-19-2013, 12:55 PM)pinio napisał(a): Noo, projekt długoterminowy pomału zmierza do skończenia. Nie ma jeszcze ekranu pomiędzy modułami. Front jest roboczy. Będzie ładny (mam nadzieję) jeśli to zagra (dziś sprawdzę) i jeśli podejdzie Błażejowi. Jeśli nie, to zamiast lewego przesteru Igorra będzie jakiś inny i pójdzie do ludzi Zabawki dotarły do mnie dziś razem z Piniem. Pierwszy raz w życiu przester nakurwia tak jak ja chce a nie tak jak producent wymyślił. Gdybyście tylko byli wstanie zobaczyć mój dzisiejszy uśmiech sadysty uraczonego cierpieniem niewinnych pluszaków Jak na poziomy overdrive, które udostępnia urządzenie nie generuje zbędnych szumów brumów i syfów - rackowa obudowa dobrze prowadzone masy i ekrany wewnątrz zrobiły swoje. Wydajne zasilacze pozostawiają czytelny i nieograniczony zapas mocy pod palcem. Brzmi tak jak chciałem. Modyfikacja ultimate octave zakończyła się pełnym sukcesem. Dostał podwójnie buforowany blender na 24 V. Z domiksowanym bardzo dobrej jakości czystym sygnałem i najlepiej jakimś filtrem typu wah lub auto wah ewentualnie modulacją pozwala skutecznie pozbyć się gitarzysty z aranżu. Nie ma potrzeby, gdyż bass wypełnia wszystko oprócz przestrzeni na bębny i wokal. PiNio jesteś wielki Tradycyjnie juz też podziękowania Igorowi za Igor Face - absolutnie doskonałe narzędzie do rozpędzania demonstracji... |