Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim)
Ja od wtorku nagrywam - 80% z przesterem - też prawdopodobnie d112 i sm57, choć to się na miejscu okaże - być może będę nagrywał na dwa piece (ampeg svt czystawy i bassman z rzeźią i przesterem do dopalania refrenów itp.). Linia dodatkowo awaryjnie. Soundowo właśnie chce by był fajny środek i dużo artykulacji, a mało najniższego dołu który jest, ale nie wiadomo czy z basu czy z klawiszy/gitary itp.

Jak nie lubicie dużo góry to lepiej skręcić horna/bas, czy dobrać mikrofon ew. potem w miksie ubijać? Lubię górę, ale nie taką szklanę mega wysoką - gram na tym materiale dosyć mocno i nie chcę soundu pt. stukpukszelest w górze - bardziej takie coś trochę niżej, że przy slide słychać progi...

Jest taka płytka brata chrisa cornella która się chyba nie ukazała - black market radio cośtam. I tam bass właśnie tak brzmi na demku - niby nic, mało dołu jakoś tak płasko, góry a jednak fajnie, selektywnie i z kopem:

http://wyslijto.pl/plik/0km3o6aoc4

w sumie fajny miks to jest, podoba mi się. Mam wersję już wyprodukowaną, zremiksowaną i po masterze - dojebali kompresji, mięcha i jak dla mnie brzmi to dużo gorzej Smile
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 07-30-2010, 08:44 AM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 07-30-2010, 08:56 AM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez groza - 08-05-2010, 12:42 PM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 01-14-2011, 09:29 PM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 01-19-2012, 04:26 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości